OBS! Medlemsresa till Kenya.

I början av mars 2024 har vi en resa till Kenya planerad. Vi gör den i samarbete med Afrikaresor, se länk:

https://wetu.com/Itinerary/Landing/C9E0ACE9-E63D-41D5-AA54-9909B1181E59

Om någon som inte är medlem idag vill haka på går det bra att bli medlem nu. Vi behöver anmälningar senast 30 september. Resans pris är beräknat på åtta deltagare. Vår ordförande China följer med som färdledare.

 

Nytt år nya tag 2023!

Avslutningen av 2022 blev väldigt lyckad då vi sålde mycket på Julmarknaden Schysst Jul och träffade många intresserade människor.

Nu planerar vi för innevarande år, 2023, och kommer att boka in ett antal olika tillfällen att synas och sprida information, ragga nya medlemmar och sälja våra produkter.

Vårmarknad   Den 16 april kommer vi att ha en liten vårmarknad på Grindsgatan 33 på Söder i Stockholm. Inne i en liten butik och på gatan utanför. Vi återkommer med exakt tid.

Årsmötet är bokat. Vi samlas, som vanligt, vid Naturhistoriska Riksmuseet kl 15.00 och datumet är 28 maj. Kom och var med!!

Medlemsträff med stadsvandring i Gamla Stan.  11 juni blir det vandring i Gamla Stan och Riddarholmen med China som är auktoriserad Stockholmsguide. Se sidor av detta område som du kanske inte kände till och fika med oss i anslutning till turen. Ett tillfälle att träffa andra medlemmar i föreningen och att njuta av vår vackra stad och dess långa historia. Tror du att Stockholm grundades av Birger Jarl? Nej, så var det inte!!

Bakluckeloppis i Liljeholmen  Den 17 september ska vi prova bakluckeloppis i Liljeholmen. Inte våra egna produkter utan begagnade saker som söker nya ägare. Spännande. Alla intäkter för de skänkta sakerna går förstås till föreningen!

 

 

Loppis/marknad på Karlaplan gick förhållandevis bra under lördagen 15 oktober, trots lite surt väder.

Nu siktar vi på JULMARKNAD 3-4 december! Den kommer att ta plats i ABF-huset på Sveavägen 41 i Stockholm. Arrangör är Svalorna Latinamerika under namnet Schysst Jul och det brukar vara väldigt trevligt. Bara rättvisa och hållbara produkter och en del framträdanden på plats. Verkligen ett bra ställe att shoppa inför Julen! Öppet lördag 10 – 16, söndag 10 -15.

 

Höstliga marknader

Igår 18 september deltog vi Elfviksgårdsdagen på Lidingö. Det är en liten, trevlig marknad med många familjebesökare. Vi fick två nya medlemmar och sålde för drygt 2000 kronor. 🙂

Nästa marknad blir Loppis på Karlaplan 15 oktober. Då kommer vi att ha ett bord med loppissaker och ett bord med våra egna produkter. Kom och hälsa på!!

I början av december blir det julmarknad. Mer info om det senare.

 

 

 

Nytt år!

Såväl medlemsträffen på Naturhistoriska som julmarknaden var väldigt lyckade.

Vi har startat det nya året genom att skicka ett extra bidrag till Wildlife SOS som har räddat tre misshandlade elefanter på kort tid.

18 januari ska vi ha ett styrelsemöte och då lägger vi en plan för vårens aktiviteter.

 

Medlemsträff på Naturhistoriska Riksmuseet!

Den 25 november har föreningen fått möjlighet att se fotografen Björn Perssons fina fotoutställning The Thin Line och att få Björns egen visning och berättelse om sitt arbete. Vi får tillgång till museet efter ordinarie stängningsdags kl 17.00 och mötet kommer att vara fram till 19.00.

Då antalet deltagare är begränsat behöver vi få anmälan senast 20 november till elefanter@forsvaraelefanterna.nu eller 070-730 5898 och  75 kronor inbetalda till föreningens konto via Pg eller swish.

 

JULMARKNAD

4och 5 december kommer vi att ha ett försäljningsstånd på julmarknaden Schysst Jul, i ABF-huset på Sveavägen 41 i Stockholm. Kom och hälsa på, även om du inte vill köpa något! Det är alltid så roligt att träffa medlemmar i föreningen. Öppettider är 10.00 – 16.00 båda dagarna.

 

Vi ställer ut på Hornstulls marknad i Stockholm

21 och 22 augusti kommer vi att stå på Hornstulls marknad och berätta om föreningen samt sälja våra produkter. Marknaden är öppen 11.00 -17.00. Kom dit och hälsa på oss!

Vi kommer även att vara där 4 och 5 september.

 

 

Årsmöte 30:e maj kl 15.00

Vi träffas för årsmöte som vanligt vid Naturhistoriska riksmuseet.  

Samlingsplats på trappan mot huvudentrén, sen sitter vi utomhus på innergården.

 

Julmarknad 5-6 december 11-16

Föreningen anordnar Coronaanpassad Julmarknad på Grindsgatan 33 på Södermalm i Stockholm den 5-6 december 11-16.

Välkomna att köpa fina julklappar bland vårt produktutbud eller varför inte ett medlemskap i föreningen 2021.

Event med Björn Persson på Naturhistoriska

Eventet med Björn Persson den 16:e december är framflyttat pga. Corona.

Vi hoppas att återkomma med ett nytt datum längre fram.

 

Årsmöte

Vi träffas för årsmöte den 6:e september kl 15.00 vid entrén till Naturhistoriska riksmuseet. Vi räknar med att sitta utomhus. Ta med egen fika. 

Bli fadder till Ziwadi

Vi har ett unikt samarbete med Sheldrick Wildlife Trust i Kenya där vi har vår egen fadderelefant på elefantbarnhemmet i Nairobi.

Som fadder betalar du minst 440 kr per år och du får då regelbundna uppdateringar och bilder på henne. 

Hör av dig till oss via kontaktformuläret eller på mail: elefanter@forsvaraelefanterna.nu

Det går även att ge bort ett fadderskap – beställ i webshopen.

Film på Ziwadis räddning: https://youtu.be/iBU9hW0Gm9I

 

Julmarknad 2019

Kom och köp julklappar, tex en t-shirt eller varför inte ett medlemsskap för 2020!

Vi finns på Schysst julmarknad den 30 november och 1 december. Adressen är ABF huset på Sveavägen i Stockholm 

September 2019

Vi har stöttat franska Elephant Haven under flera år för att de ska kunna bygga en fristad för elefanter i Europa som tidigare levt i fångenskap tex. på cirkus. Arbetet är nästan klart och representanter från föreningen hoppas åka dit när det finns elefanter på plats. Som bevis för våra bidrag har vi fått en egen plakett, se bild.